Söka vård?


Jag skulle starkt rekommendera att söka vård om man lider av psykiskohälsa eller mår dåligt på annat sätt. Jag ångrar att jag väntade alldeles för länge för att söka hjälp.

Det är ok att inte må bra

Robert andersson, 1988-

Tänkte jag skulle prata om vad det finns för alternativ när man söker vård. Förutom den vanligaste metoden, att kontakta sin Vårdcentral så kan jag nämna andra sätt som kan vara smidigare.

Region Dalarna erbjuder psykologisk rådgivning eller behandling genom appen Min Vård, till sjukvårdstaxa. Det kan vara ett smidigt första steg. Videomöte online.

Jag rekommenderar även detta alternativ, eller liknande hos eran Region, i första hand. Då skattepengarna fördelas bäst då.

Ett annat alternativ kan vara att välja Mindler. Mindler är en vårdcentral i Stockholm som också erbjuder psykologisk rådgivning online. Mindler erbjuder även iKBT behandling i deras app. Man kan fritt välja denna vårdtillhandahållare, man behöver ej bo i Stockholm.


Sociala media

Då mitt välmående har styrts en del utav Sociala Media. Så tänker jag prova med en pause. Jag kommer ifrån och med nu och tillsvidare ej använda Facebook eller Instagram ex. Man kan enkelt välja att inaktivera sitt konto, men att behålla uppgifterna, utan att behöva radera uppgifterna. Förhoppningsvis så ska det hjälpa min hälsa.


Behandling?

Jag provar två behandlingar. KBT och antidepresiva mediciner. Jag skulle säga att båda alternativen är bra och viktiga. Kontakta din vårdgivare för att se vad som passar dig bäst.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *